Reisetips for Danmarks hovedstad

Din guide til København - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Barer og puber - K�benhavn

Vannhullene er tett i København

Uansett om du leter etter irske puber, lokale puber eller barer som har et med designet tilsnitt, så er de mangfoldige. Nå kan det raskt nevnes både Strøget og Istedgade som to av de gatene der man finner de fleste. Likevel kan du ved å vandre eksempelvis på Christianhavn finne mange koselige små og store plasser å slå deg ned på. Vandre langs idylliske Christianhavns Kanal og du vil finne både moderne nye barer og de mer brune pubene.

Istedgade

For endel år siden var Istedgade en gate som var mer beryktet enn berømt. Her fant du nemlige den mer promiskuøse delen av befolkningen. Nemlig de prostituerte. I den senere tid har oppblomstringen av barer og puber vært enorm her, og strøket (ikke Strøget) blitt noe ganske annet. Selvsagt finner du fortsatt innslag fra den tiden da gaten var noe ganske annet, men vi vil anbefale deg å gå hele gaten til ende før du dømmer den. Begynn gjerne i den enden lengst borte fra Hovedbanegården (togstasjonen). Ikke bli forbauset om du finner en munter forsamling utenfor en av barene, og da gjerne med et glass vin i hånden.

Det som er slående er at hver enkelt pub og bar gjerne vil skille seg ut, og dette gir et mangfold som du finner svært få andre plasser. Og størrelsen på stedene varierer. Flere av barene og pubene i København er også bygd om innvendig, så her gjelder det å ikke skue stedet på utsiden, men heller se forbi fasaden og gjerne ta turen innom. Ta derfor turen til Istedgate og gå den til endes!

Strøget

StrøgetSå er turen komme til Strøget. En av de lengste gågatene du har gått, om du orker å gå hele. Den er ikke SÅ lang, men du vil bli overrasket over alt du vil finne her. Ikke nok med at du her vil kunne nyte utsøkt iskrem fra de mange isbarene, men du vil også kunne innta nylaget mat fra de mange små bodene som du finner i denne gaten.

Her ligger pubene side om side med store merkevarebutikker og her finner du ALT! Med jevne mellomrom finner du store åpne plasser der du kan slå deg ned med en kopp kaffe og nylagede pannekaker og innta folkelivet som farer forbi.

Du kan også ta en avstikker til en av de mange tverrgatene og oppdage nye spennende steder hvor du kan nyte god mat og drikke. For eksempel kan vi anbefale Købmagergade som er en av de mange tverrgatene og stemningen er upåklagelig en fredag ettermiddag.

Finn et perfekt hotell i København

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Fly til København? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.noAnnonsèr her / Your ad here

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta