Reisetips for Danmarks hovedstad

Din guide til København - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Fakta - K�benhavn

Strøget - Verdens lengste gågate (ifølge noen)Verdens lengste gågate

Her er noe du kanskje ikke visste: Strøget, Københavns Karl Johan, er den lengste gågaten i verden. Ihvertfall om vi skal tro Google..

Travel flyplass

I løpet av et år er 20 millioner flypassasjerer innom Kastrup.

Mykje mat

København har mer enn 260 kafèer og restauranter.

Verdens beste by!

Monocle Magazine kåret i 2008 København som verdens beste by å bo i. Byens gode transportnettverk, shoppingmuligheter, leiligheter og kultur ble brukt som faktorer i rangeringen.

Se video om kåringen (YouTube)

Verdens lykkeligste folkeslag

Ifølge en stor, internasjonal undersøkelse, er Danmark verdens lykkeligste land. Og ifølge reporteren her er det Janteloven som gjør innbyggerne så glade :)

Smutthull i røykeloven

Dersom en pub ikke serverer mat og er mindre enn 40 kvadratmeter stor, er innendørs røyking fortsatt tillatt.

Norsk? Svensk?

Sett fra dansk synspunkt lyder norsk og svensk så likt at de fleste dansker ikke er i stand til å høre forskjell. Vanligvis tror danskene derfor at det er svensk også når de hører norsk – dersom de ikke hører forskjell, har de jo dobbelt så stor sjanse for å treffe riktig når de gjetter på svensk, fordi det er dobbelt så mange svensker i verden som nordmenn …Kilde

Vi forstår ikke hinanden!

Ungdom fra Færøyene lærer dansk på skolen og forstår faktisk bedre dansk enn unge i København, ifølge en ny nordisk undersøkelse. Kilde

Finn et perfekt hotell i København

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Fly til København? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.noAnnonsèr her / Your ad here

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta