Reisetips for Danmarks hovedstad

Din guide til København - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Shopping - K�benhavn

Handlegater og gågater med alt du kan ønske deg

København er ingen småby når det kommer til shopping. På det berømte Strøget finner du en handlegate der butikkene ligger som perler på en snor. Det er ingen hemmelighet at prisene reflekterer beliggenheten, men du kan også finne små spesielle butikker som ikke holder så høye priser. Før du vet ordet av det dumper du over et fabrikkutsalg for kjente merkevarer og kan gjøre gode kjøp. Du finner de kjente merkene som Gucci og Bertoni sammen med blant annet Footloocker og Zara, for å nevne noen.

Nørgaard

Siden du først har funnet veien til en av de lengste handlegatene du finner, kan det være en god idè å legge turen innom Nike Factory Store. Her finner du skotøy som gir deg svart belte i shopping. På en tur i Strøget finner du også Nørgaard som du lett kan slå ihjel litt tid på. Og du skal heller ikke se bort ifra at du finner noe å bruke penger på her også. Nørgaard holder seg oppdatert på det siste innen mote og hva som rører seg i markedet og du vil finne det her om det er kommet. Fordelen er at du her kan velge hvor mye du vil bruke og vil finne noe som passer din lommebok.

Nørrebro

Et annet meget godt tips for en god shoppingtur er Farmers Marked på Nørrebro. Dette er noe som arrangeres hvert år til noe ulike tider. Dette ble forresten også kåret til "Byens Bedste" i kategorien Økologi av AOK.dk sitt store show som er en kåring gjennomført på flere områder. På Farmers Marked kan du virkelig sette tennene i alt hva naturen har å by på. Utvalget er utsøkt både i mengde og variasjon. Forreningen som er initiativtagere til dette, tar sikte på å spre dette til flere steder i Danmark.

Jægersborggade

Vi kan videre også sterkt anbefale en tur til Jægersborggade. Dette er en av Københavns mest spennende gater for shopping og du vil finne designerbutikker for en rekke merker. Ta deg gjerne også en pust i bakken på en av de mange cafèene eller sett av noen minutter til de såkalte "kreative verkstedene" der du har sjansen til å skaffe deg noe du ikke vil finne så mange andre plasser.

Fisketorget

København byr på et vell av muligheter for deg som liker shopping, og selv om Strøget her enorme mengder butikker, kan vi også anbefale en tur på Fisketorget. Til tross for navnet, vil du ikke finne et fisketorg som eksempelvis det i Bergen, men shopping gjennomført på mer nymotens måte; nemlig shoppingsentre. Dette ligger litt utenfor det sentrale Strøget, men absolutt verdt et besøk. Du får deg en fin rusletur langs kanalen og du kan nyte utsikten til en fantastisk arkitektur. Skulle du være heldig så kan det være du får overrvære at moteshow som også avholdes rett som det er på senteret.

Prisnvået i København er ikke så ille. For tiden, pr oktober 2008, må du gjøre et påslag på ca 10% på alle priser for å matche tilsvarende norske kroner.

Åpningstider

Butikker
Mandag-fredag: 9.00/9.30/10.00 - 17.30/19.00
Lørdag: 9:00 - 16.00/17.00

Sentrum
Mandag-fredag: 9:00 - 21:00
Lørdag: 9:00 -17:00

Søndag
Små supermarkeder, kiosker, bakerier etc.
Åpent: 10:00 - 16:00
Bakerier åpner tidlig hver dag.

Den første søndagen i hver måned - butikker og kjøpesentre er åpne fra 9:00 til 17:00.

Mer lesning

Shopping i Köbenhamn - Manono.se - Utrolig bra artikkel fra Manono.se.

Shopping AOK.dk - AOK skuffer aldri, og gir deg her en god og oppdatert oversikt over byens mote.

VisitCobenhagen.com - Shopping Galore - Artikler om de beste handlegatene, kjøpesenter, vintage- og second hand-butikker.

Finn et perfekt hotell i København

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Fly til København? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.noAnnonsèr her / Your ad here

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta