Reisetips for Danmarks hovedstad

Din guide til København - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Tivoli - K�benhavn

Fornøyelse som intet annet

tivoli københavnSkal du først til København er en tur innom Tivoli noe du bare MÅ få med deg. Vegg i vegg med togstasjonen (Hovedbanegården) finner du nemlig Tivoli København. Som en oase i byens larm og mas, finner du denne fornøyelsesparken som har vært til glede for både store og små i en årrekke. Prisene er ikke avskrekkende og du får mye for pengene. Her finner du alt; lek, morro, fasiliteter av alle slag, mat, drikke og en opplevelse du sent vil glemme.

Hvorvidt du ønsker å ta turen med Dæmonen eller Himmelskibet, eller bare rusle rundt i omgivelsene, er det vel verdt pengene. Ikke det at du må ut med allverden heller. For bare 85 deilige danske kroner har du en hel dag å boltre deg på. Skal du være lengre i København og tenker å gjøre Tivoli til en livsstil, kan du like gjerne investere i et årskort til en nett sum av  DKK 225,- Ikke noe å utsette på når du er sikret opplevelser i kø. Med et pass i hånden, slipper du dessuten køen som lett kan danne seg for en sånn fornøyelsespark.

Når er Tivoli åpent?

Sommerhalvåret: 17. april - 21. september

Halloween (temauke):  10. oktober - 19. oktober

Senhøst / romjul / jul:  14. november - 30. desember

Disse åpningstidene gjelder for 2008.

Kart

Hovedinngangen til Tivoli er fra Vesterbrogade 3, som vist på kartet under.

Tema Tivoli:

Som med årstidene og temaer, så er det også med København Tivoli. Eksempelvis lar ikke Tivoli en ting som Halloween gå upåaktet hen. Da setter parken alle kluter til og sørger for en stemning som vil få det til å gå kaldt nedover ryggen din. Med gresskar og utspekulert belysning er dette et minne du vil ha med deg lenge. Hva med å skjære ditt eget glesskar?? Du kan enkelte kalle det en hyggelig uhygge.

I tillegg dette er det en rekke tematiske deler i parken som må prøves ut. København Tivoli er en fornøyelsespark for personer i alle aldre, og da mener vi ALLE aldre. Barna står i sentrum og her kan de holdes i aktivitet til de omtrent ber om nåde. Men selvsagt skal også de voksne ha sitt og du vil finne et uttall spisesteder, musikk, underholdning, Er du avhengig av adrenalin kan Himmelskibet og Dæmonen anbefales. Maken til utsikt og berg-og-dal-bane skal du lete lenge etter. Og ikke si at vi ikke advarte deg: dette KAN skape avhengighet!

Video: Himmelskibet - 80 meter over bakken

Himmelskibet er en av de spektakulære karusellene som du kan prøve på (i?)Tivoli. Her kan du kurere høydeskrekken en gang for alle :)

Mer om Tivoli finner du på www.tivoli.dk.

Finn et perfekt hotell i København

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Fly til København? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.noAnnonsèr her / Your ad here

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta