Reisetips for Danmarks hovedstad

Din guide til København - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Rundetårn - K�benhavn

Et av europas eldste fungerende observatorium

Rundetårn KøbenhavnRundetårn i København er fortsatt et fungerende observartorium og sådann Europas eldste. I sin opprinnelige funksjon er det idag ikke i bruk på samme måte, men det fungerer fint for amatører som ønsker å ta nattehimmelen nærmere i øyesyn. Selve størrelsen på Rundetårn er stort, mye større enn man skulle tro. På toppen har man utsikt over Købenahavns latinerkvarter. På din vei oppover kan du virkelig se omfanget av tårnet med de hvitkalkede gangene som går i en spiral mot toppen. På vei opp vil du også kunne se den gamle biblioteksalen som har vært tilholdssted for både konserter og utstillinger. Tårnet er et landemerke i København og kan sees ruvende i bybildet.

Tårnet var det Christian IV som tok initiativ til å bygge. Funksjonen skulle være tredelt; et observartorium, en studentkirke og et universitetsbibliotek. Tårnet ble bygget i Købmagergaten. Bygget har virkelig blitt et av Københavns viktigste kulturbygg. Åpningstidene er sesongbasert og har følgelig lengre åpent i sommerseseongen, enn i vintersesongen.

Finn et perfekt hotell i København

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Fly til København? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.noAnnonsèr her / Your ad here

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta