Reisetips for Danmarks hovedstad

Din guide til København - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Den Lille Havfrue - K�benhavn

Det er ikke mange byer som kan skilte min sin helt egen havfrue, men København er ikke som alle andre byer. Helt korrekt er betegnelsen "Den Lille Havfrue" og hun har også litt av en utsikt.

I 1873 så denne skjønnheten dagens lys, ikke i sin fysiske form, men gjennom H.C. Andersens eventyr. Begrepet og figuren ble også gjenstand for en ballett i 1909 i regi Hans Beck. Stifteren for Carlsberg bryggeri ble så fasinert av stykket at han bestemte det skulle oppføres en statue av figuren, og så ble det.

Men Den Lille Havfrue har hatt en broket fortid. Når man er en attraktiv ung dame så hender det at man tiltrekker seg uønskede elementer. Så også med havruen. Blant det hun har vært utsatt for er å havne i vannet, få påført BH og truse, dekket i rødmaling, og sågar forsøkt hugget hodet av. Ingen enkel oppvekst med andre ord, men likevel har hun holdt ut, og sitter på sin stein og ser utover havet og båttrafikken.

Og om ingen har gjort noe ufint med henne ennå, så sitter hun der den dag idag.

Finn et perfekt hotell i København

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Fly til København? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.noAnnonsèr her / Your ad here

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta